Fehérjés-túrós muffin    /nem saját recept/


Hozzávalók 6 darabhoz:
200 g zsírszegény túró
50 g zabkorpa
40 g zabpehelyliszt
20 g natúr vagy vaníliás fehérjepor
20 g darált mandula
1 tojás
3 ek. kefir
1 púpozott tk.xilit 
1 kk. őrölt vanília
csipetnyi szódabikarbóna vagy 1 tk. sütőpor
csipet só
édesítő, ízlés szerint

Az eperszószhoz:
1-1,5 ek. xilit
150-250 g eper 

Elkészítés:
A muffintészta száraz hozzávalóit összekeverjük,és alaposan összegyúrjuk a túróval.. Hozzáadjuk a tojást és a kefirt is (ha túl tömör lenne a tészta, pár csepp tejjel lazíthatunk rajta). Szilikonos muffinsütőformákba kanalazzuk, 170-180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni.

Jöhet az eperszósz:
a megmosott, kicsumázott epret kis kockákra vágjuk (max. fél centis) A xilitet teflonserpenyőben megolvasztjuk, rátesszük az eperkockákat, elkeverjük, és sűrű, pépes állagúra főzzük (gyakran kevergetve), kb. házi lekvár állagúra lehet besűríteni.