Savanyú pulykaleves
Hozzávalók:
| 300g pulykamell | 2dl tejszín |
| 2 répa | 2 ek vegamix |
| 1 hagyma | 3tk tárkony |
| 1 marék zöldbab | 2 ek étkezési keményítő |
| 1 karalábé | olaj, só, bors, citromlé |
A húst és a zöldségeket kockára vágom, majd kevés olajon a hagymát üvegesre párolom. Rádobom a húst és minden oldalán megpirítom. Hozzáadom a zöldségeket és tovább pirítom 2-3 percig. Felöntöm 1.5l vízzel, ízesítem a vegamixxel,és a tárkonnyal, majd fedő alatt lassú tűzön 30 percig főzöm a levest. Ha megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínben elkeverem a keményítőt, és a leveshez adom. Kiforralom, majd ha kell akkor sóval, borssal továbbízesítem és a végén pedig 2-3 ek citromlével savanyítom.
