Zellerkrémleves


Hozzávalók:
500 g gumós zeller
1evőkanál olivaolaj
1 hagyma
1/2 l zöldségalaplé, vagy víz
só, bors, szerecsendió
100 ml tejszín/10 %-os/


Levesbetét:
2-3 zellerszár


A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, beletesszük a lereszelt zellert, felöntjük az alaplével, vagy ennek híján vízzel.Forrás után rövid ideig főzzük (5-10 perc).Aztán fűszerezzük, sózzuk a levest, tejszínt adunk hozzá (ezek szépen feloldódnak benne és nem fognak kis csomókban úszkálni)és pürésítjük. Lehet botmixerrel, de a turmix sokkal selymesebb állagot fog produkálni.

Felforraljuk, hozzáadjuk az összevágott zellerszárat és mindössze 1-2 percig főzzük, hogy roppanós maradjon. Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.