Zöldséges pulykaleves


Hozzávalók:

40 dkg pulykahús 
1 nagy fej vöröshagyma 
1 fej karalábé 
2 sárgarépa

15 dkg gomba

15 fejtett zöldborsó
1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld 
1,5 liter forró víz 
1 teáskanál só 
1 késhegynyi fehérbors 

 

Elkészítés:
A húst megmossuk. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a 
petrezselyem- és a zellerzöldet megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül 
főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy 
kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis 
kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a zöldeket kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe.