Zöldséges pulykaleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykahús
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej karalábé
2 sárgarépa
15 dkg gomba
15 fejtett zöldborsó
1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld
1,5 liter forró víz
1 teáskanál só
1 késhegynyi fehérbors
Elkészítés:
A húst megmossuk. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a
petrezselyem- és a zellerzöldet megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül
főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy
kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis
kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a zöldeket kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe.