Kakaós-meggyes lepény

Hozzávalók:
30 dkg teljes kiörlésü liszt
2 db tojás
1,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg kakaópor
1 cs.sütőpor
édesítőszer
20-30 dkg magozott meggy
2 dl meggylé,ami lecsepegett a meggyről

Melegítsük a sütőt 300 fokra.
A lisztet,a sütőport,a kakaóport összekeverjük.
A tojást,az édesítőszert és az olvasztott vajat habosra keverjük.Hozzáadjuk a tejet és a lisztes tálba öntjük az egészet.Simára dolgozzuk a tésztát.Ha sűrű a tészta,meggylével higítjuk.
Kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük,és megszórjuk a meggyel.Közepes lángon készre sütjük.
25 perc után,tűpróbát végzünk,ha tiszta a tű,elzárjuk,5 percig még pihentetjük a meleg sütőben.
Én darált xilittel meghintettem.