Csirkemell paprikás-tárkonyos galuskával


Paprikás:
1 db csirkemell
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só,bors pirospaprika,örölt kömény
2 ek olivaolaj

Galuska:
20 dkg teljes kiörlésü rozsliszt/én tönköly és rozs keverékét használtam/
2 tojás
só,bors
tárkony izlés szerint
viz

A hagymát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk és 2 ek olivaolajon megpiritjuk.Beletesszük az apróra vágott csirkemellet,és ha kifehéredett a husi,mehet bele az összes fűszer,és a fokhagyma is.Felöntjük vizzel,amennyi ellepi a husit,és megfőzzük.

A lisztet összekeverjük az összes hozzávalóval,és annyi vízzel,amennyitől közepes állagú tésztát kapunk.Forrásban lévő vízben kiszaggatjuk,pár perc alatt puhára fő. Leszűrjük és
kevés olivaolajba tesszük.Kicsit átpirítjuk. Ha kész a husi,együtt tálaljuk.Ubisalival kitünő!vagy bármivel..:)