Húsgombócok paradicsommártásban


Hozzávalók a húsgombócokhoz: 
50 dkg darált pulykahús
1 tojás
1 ek. zabkorpa
apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál fahéj
só, bors

A hozzávalókat jól összedolgozom,és gombócokat formálok belőle.Kevés olajon pár perc alatt világos barnára sütöm őket.

Hozzávalók a mártáshoz:
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1-2 pohár víz
1 fej vöröshagyma
só, bors, fahéj, köménymag

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsom konzerveket, és ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel és fahéjjal. Belehelyezem a szószba a gombócokat és felöntöm annyi vízzel, hogy a szósz a gombócokat ellepje. Takarék lángon kb. 1 órát főzöm. Végére a szósz besűrűsödik.Salátával tálalom :)